Európsky strom roka 2017

Platan javorolistý z Budatínskeho parku sa stal Európskym stromom roka 2017. Od dnešného dňa je spustené hlasovanie v medzinárodnom kole súťaže, ktorá potrvá do 28. februára.

Zahlasujte so žiakmi za náš platan v rámci hodiny informatiky, biológie, zemepisu a pod. a dokážme získať najviac hlasov ako je možné.

 

Platan javorolistý z Budatínskeho parku reprezentuje Slovensko po tom, ako sa stal víťazom ankety Strom roka 2016 so ziskom 2 488 hlasov.

Hlasovanie prebieha od 1. do 28. februára 2017 na webovej stránke www.treeoftheyear.org. Okrem budatínskeho platanu vyberte a označte zástupcu ešte z inej krajiny, potom kliknite na tlačidlo Hlasovať. Na hlasovanie použijete e-mailovú adresu, na ktorej spätne potvrdíte odkaz. V poslednom týždni (od 22. do 28. februára) je hlasovanie tajné a na webových stránkach sa už neobjavia priebežné počty hlasov. 21. marca 2017 v Bruseli slávnostne vyhlásia výsledky súťaže a ocenia víťaza.

Viac informácií o súťaži a platane javorolistom z Budatínskeho parku sa dozviete na: http://pmza.sk/platan-z-budatina-aspiruje-na-titul-europsky-strom-roka/

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt platan javorolistý strom roka

 

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.