Kin ball kemp – školenie a ukážka novej hry

V rámci  projektovej aktivity „Vráťme šport do škôl“ sme sa v priebehu dvoch dní 03. – 04. 05. 2017 na pozvanie Gymnázia Hlinská a koordinátorky projektu Mgr. Zuzany Bebčákovej PhD. zúčastnili školenia a predstavenia jedného z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich školských športov – Kin-ballu.

Najväčšou devízou tejto hry je jej kolektívna podstata.Kin-ball stiera rozdiely medzi chlapcami a dievčatami, vekové, somatické aj výkonnostné rozdiely. Hru hrajú naraz tri tímy, ktorých členovia musia pri hre maximálne spolupracovať na dosiahnutie výsledku. Zároveň je hra fyzicky veľmi stimulujúca, nakoľko jej vplyv na rozvoj fyzickej kondície je komplexný a hráči využijú až 70 -75% hracieho času, čo je jedno z najvyšších čísel vo svete športových hier.

Z našej školy si prvý krát túto hru mohli vyskúšať študenti II.K triedy – Tomáš Oberta, Matej Hodas, Karolína Novosadová a Júlia Hrašková. Napriek tomu, že hra bola pre nich úplna novinka,  boli docenení pochvalou za najobetavejšie výkony počas hry.

 

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.