„Prišla, videla a zvíťazila…“

Na deň detí 1. júna 2017 pod záštitou predsedu Žilinského kraja sa uskutočnil na Vodnom diele nočný osemkilometrový beh okolo Vodného diela Žilina. Behu sa zúčastnilo približne 200 žiakov stredných škôl v pôsobnosti Žilinského kraja a absolvovalo nočný osemkilometrový beh okolo Vodného diela Žilina.

Cieľom podujatia bolo športom podporiť deti v Kambodži, ktoré nemajú možnosť vzdelávať sa a rozvíjať v takej miere ako študenti na Slovensku.

Podľa predsedu ŽSK Juraja Blanára je dôležité, aby sa naše deti zaujímali aj o dianie za hranicami Slovenska a uvedomili si, že nie každý má také šťastie získať vzdelanie zadarmo a žiť v prosperujúcej krajine.

Iniciátorkou celého podujatia sa stala Mária Sikorová, pedagogička DA v Žiline, ktorá školské zariadenia v Kambodži niekoľkokrát aj sama navštívila.

Našu školu reprezentovala skvelá bežkyňa, žiačka 2. K triedy Erika Belianska. Beh absolvovali všetci študenti naraz, chlapci aj dievčatá. Erika v kategórii dievčat jednoznačne zvíťazila a čo bolo pozoruhodné, predbehli ju len 4 chlapci. V jej výkonoch sa spája skromnosť s cieľavedomosťou a je nádherné vidieť ju bežať…

Okrem nej sa behu zúčastnili aj niektoré dievčatá z našej školy, ktoré bývajú na internáte.

Všetkým sa pripisujú body podľa pravidiel do „agrošportovkyne roka.“

Mgr. Jurkovičová Katarína

 

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.