Okresné kolo v bedmintone dievčat a chlapcov stredných škôl

Dňa 10.11.2017 sme  sa zúčastnili okresného kola v bedmintone  dievčat a chlapcov,  ktoré sa  hralo v starej menze  ŽU na Hlinách V.  Dievčatá boli v skupine, kde sa nachádzalo 9 stredných škôl a chlapci v skupine, kde bolo 7  stredných škôl žilinského okresu.

Dievčatá boli rozdelené losom do troch skupín. My sme si vytiahli dve silné družstvá – Gymnázium Varšavská a Bilingválne gymnázium. Na postup do finále sme mali veľmi – veľmi blízko. Jediný bod  nám chýbal, keď dievčatá vyhrávali 6:2 a hralo sa do 7 bodov. Dievčatá napriek tomu prehrali a preto nepostúpili do finálových bojov. Výkonnosťou boli študentky veľmi vyrovnané. Každým rokom sa zvyšuje počet škôl aj výkonnosť dievčat aj chlapcov, ktorí sa súťaže zúčastnia.

Chlapci boli rozdelení do dvoch skupín. Postup do semifinále o 3 miesto im pomohol lepší pomer bodov. V zápase s bilingválnym gymnáziom, hlavne Martin Pucko z 1. L ukázal, že badminton vie hrať a v rozhodujúcom sete v štvorhre zahral hru takmer sám a chlapci tesne zvíťazili. V konečnom poradí obsadili zaslúžené 3. miesto. Veľká gratulácia…

Všetci, ktorí hrali,  si pripisujú po 20 bodov do Agrošportovca roka, Martin Pucko za skvelý výkon 30 bodov a náhradníci po 10 bodov.

Mgr. Katarína Jurkovičová

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.