Sprievodcovský kurz

Hovorí sa, že cestovanie je najlepší učiteľ. Naučí nás toho mnoho, napríklad kultúru, náboženstvo, geografiu, jazyky a podobne. A preto rozhodnutie, že si spravíme sprievodcovský kurz, bolo asi to najlepšie, čo sme mohli v štvrtom ročníku urobiť. Cestovali sme až do Bardejova. Strávili sme tu 3 krásne dni, ktoré sa nám vryli poriadne do pamäte.

Prvý deň sme si tu prezreli aj tie najmenšie a najkrajšie zákutia historického mestečka na východnom Slovensku.

Na druhý deň po kráľovských raňajkách sme sa vydali na spoznávanie Šarišského regiónu. Navštívili sme jedno z najkrajších vojenských múzeí na Slovensku, múzeum Rusínsko-Ukrajinskej kultúry, ktoré sa nachádza v mestečku Svidník. Nemohli sme zabudnúť aj na artikuálny drevený kostolík v dedinke Ladomirová.

Našou ďalšou zastávkou bol vojensky cintorín padlých nemeckých vojakov, z ktorého sme boli všetci unesení a Pamätníky venované vojakom, ktorí padli v boji na Dukle.

Poslednou zástavkou boli vojnové bunkre, ktoré sú schované hlboko v lese.

Počas celej trasy sme vykonávali sprievodcovskú činnosť ako prvú časť našej skúšky.  Posledný deň bol pre nás najdôležitejší,  pretože pozostával z druhej a tretej časti skúšky. Najskôr sme museli vyplniť  test o všeobecných znalostiach v geografii a poobede sme začali prezentovať naše skvostné zájazdy po Strednej Európe.

Nakoniec sme všetci úspešne zvládli celý sprievodcovský kurz. Sme radi, že nám škola poskytla možnosť stať sa kvalifikovanými sprievodcami, aj keď to nebolo vôbec ľahké.

Odmenou sú nám nezabudnuteľné zážitky a pochvala za našu prípravu.

Dominika Čerňanová, IV. T

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.