Biela pastelka

Dňa 20. 09. 2019 sme sa zúčastnili v spolupráci s Úniou nevidiacich a slabozrakých občanov Slovenska na celoslovenskej  verejnej dobročinnej  zbierke Biela pastelka.

Biela pastelka je ako symbol neviditeľných línií, symbol sveta nevidiacich a prejav ľudskej solidarity a dobrej vôle.

Výnos bude použitý na špecializované sociálne poradenstvo, vykonávanie sociálnej rehabilitácie, na podporu programov a aktivít pre nevidiacich a ťažko zrakovo postihnutých občanov.

Cieľom verejnej zbierky je získanie finančných prostriedkov na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým občanom pomáhajú začleniť sa do normálneho života, ako aj sprístupňovanie informácií, špeciálne rehabilitačné programy zamerané na výcvik samostatnej chôdze s bielou palicou, starostlivosti o domácnosť, čítanie braillovho slepeckého písma a iné špeciálne zručnosti, rozvoj činnosti podporujúcich sebadôveru a samostatnosť v súkromnom a spoločenskom živote a na vytváranie podmienok na realizáciu a rozvoj týchto aktivít.

Biela pastelka upozorňuje verejnosť na problémy súvisiace s poškodením alebo stratou zraku, na problémy nevidiacich a slabozrakých občanov, oboznamovať ich s možnosťami ich prekonávania a získať na ich riešenie podporu.

 

Zbierky sa zúčastnili nasledovní žiaci:

  1. K – Liščáková Kristína, Kytková Monika, 2. L – Líšková Sára, Bugalová Karin, 2. MZ – Kavka Lukáš, Paľovčík Dávid, 2. AT – Řežábková Miriam, Rusnáková Miroslava, 3. T – Borská Silvia, Hruštincová Iveta, 3. K – Mičianová Monika, Ševčíková Michaela.

 

V Žiline, dňa 23. 09. 2019

Vypracovala: Ing. E. Boocová

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.