Celoslovenská zbierka – Úsmev ako dar

Dňa 12. 12. 2019 sa zúčastnili žiaci našej školy celoslovenskej zbierky – Úsmev ako dar.

Poslaním tejto zbierky je starať sa o to, aby deti mohli bezpečne vyrastať v rodinách, ideálne tých vlastných a podporovať deti, ktoré vyrastajú bez rodičov. Úsmev ako dar v spolupráci s organizáciou TADAM realizoval predvianočnú zbierku na pomoc rodinám v núdzi, rozvoj sociálnych služieb, dobrovoľníckej činnosti a podporu práce s deťmi v centrách pre deti a rodiny.

Vďaka zbierke sa  pomáha okamžite. Zmierňuje sa hlad, chlad, utrpenie, nedostatok základných prostriedkov na starostlivosť o dieťa a rodinu. Aj vďaka nášmu tohtoročnému zapojeniu sa do tejto zbierky ostane v mnohých domácnostiach svietiť elektrina, mnohé deti neostanú hladné, aj napriek ich situácii sa im dostane potrebnej zdravotnej a ľudskej starostlivosti. Takto spoločne sa zabráni vyňatiu detí z rodín a ich umiestneniu v krízových centrách a centrách pre deti a rodiny.

Zbierky sa zúčastnili nasledovní žiaci:

Liščáková Kristína, Kytková Monika, Gregušová Klára, Gallová Lenka, Papánová Valentína, Kavka Lukáš, Danková Natália, Dobroňová Laura, Melišíková Natália, Šrámková Kristína, Kyselová Karolína, Kaliková Nikola, Kocúrková Lucia, Machajová Kristína, Tomčíková Viktória, Štubendeg Róbert, Nováková Viktória, Polyaková Viktória, Fujaková Barbora, Nárožná Sofia.

Ing. E. Boocová, koordinátorka dobrovoľníctva

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.