Vyučovanie exkurznou formou – manažment regionálneho cestovného ruchu – Radisson Blu Carlton Hotel ****

Dňa 29. 11. 2019 sa triedy 4. T a 3. T zúčastnili vyučovania exkurznou formou – stravovacie, ubytovacie a doplnkové služby.

Mali sme možnosť  prehliadnuť si Radisson Blu Carlton Hotel **** v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí č. 3.

Boli sme rozdelení na 2 skupiny a venovali sa nám 2 manažéri hotela.

História impozantnej budovy hotela Carlton sa odvíja už niekoľko stáročí. Vďaka jeho polohe – v srdci Starého mesta je v priamom kontakte s nádherným nábrežím Dunaja ako aj s historickým centrom Bratislavy s množstvom reštaurácií, kaviarní, obchodov či kultúrnych pamiatok.

Hotel ponúka svojim návštevníkom okrem luxusného ubytovania, aj konferenčné priestory, prvotriednu hotelovú reštauráciu, dobový bar s čarovnou atmosférou živej klavírnej hudby, či príjemnú letnú terasu. Po rozsiahlej rekonštrukcii a znovuotvorení v roku 2001 patrí tento legendárny hotel k  najvyhľadávanejším destináciám domácich aj zahraničných hostí.

Pre samotných obyvateľov mesta to nie je iba luxusný hotel, je to legenda. Práve tu si nechala Mária Terézia zariadiť izbu, či Jules Verne po večeroch spisoval poznámky k svojmu novému románu.

Hotel Carlton rozpráva svoj vlastný príbeh, ktorý mu nedovolil zapadnúť prachom počas celých minulých storočí a dodnes mu dodáva jedinečnú rozprávkovú atmosféru.

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.