Lyžiarsky a snowboardový kurz

Kurz pohybových aktivít – lyžiarsky a snowboardový kurz sa konal dochádzkovou formou v lyžiarskom stredisku Snowland Valčianska dolina. Zúčastnili sa ho žiaci 1. ročníkov.

Stredisko ponúka bohatý výber rôznorodých, širokých a kvalitne upravených tratí. Snowland ponúka novú modernú 4-sedačkovú lanovku s nástupným pásom a dĺžkou 1320m, prevýšením 330m a prepravnou kapacitou 2000 osôb za hodinu a 6 lyžiarskych vlekov s celkovou kapacitou 5700 osôb za hodinu. Rozdielna náročnosť terénu aj vlekov umožnila všetkým od najslabších až po dobrých lyžiarov naučiť sa alebo zdokonaliť sa v lyžiarskych a snowboardových zručnostiach.

Snehové podmienky boli dobré až veľmi náročné z dôvodu firnového snehu a pomerne vysokých denných teplôt.

Žiaci využívali všetky možnosti na lyžovanie a snowboardovanie.

V závere kurzu v piatok  nám inštruktori zo strediska postavili slalom, kde si všetci žiaci mohli preveriť svoje lyžiarske a snowboardové schopnosti a naučené zručnosti. Žiaci aj z najslabších družstiev prešli celým slalomom a boli veľmi nadšení zo svojho pokroku. Najlepší žiaci dostali sladké odmeny aj diplomy. Za snahu a výdrž boli odmenení čokoládou všetci žiaci kurzu.

Mgr. Katarína Jurkovičová, vedúca kurzu

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.