Forma, spôsob a organizácia štúdia: denné štúdium pre absolventov základnej školy
Základné údaje
- Dĺžka štúdia: 4 roky
 - Odbor je určený: dievčatám aj chlapcom
 - Podmienky prijatia: úspešné ukončenie 9. ročníka základnej školy, zdravotná spôsobilosť, vykonanie prijímacej skúšky (slovenský jazyk a literatúra, chémia)
 - Spôsob ukončenia štúdia: maturitná skúška
 - Doklad o vzdelaní: vysvedčenie o maturitnej skúške; medzinárodný certifikát IES
 - Doklad o získanej kvalifikácii: vysvedčenie o maturitnej skúške
 - Poskytnutý stupeň vzdelania: úplné stredné odborné vzdelanie; klasifikácia stupňov vzdelania podľa ISCED 354
 
Teoretické vzdelávanie bude prebiehať v škole v klasických triedach a odborných učebniach:
- Biológie a mikrobiológie
 - Ekonomiky, účtovníctva
 - Informatiky a aplikovanej informatiky
 - Administratívy a korešpondencie
 - Potravinárskej technológie
 - Chémie, mikrobiológie, hodnotenia potravín
 - Cudzích jazykov
 - Praktické vyučovanie sa uskutoční vo forme učebnej, odbornej a individuálnej praxe
v zmluvných potravinárskych firmách, laboratóriách, v obchode a službách. 
Profil absolventa
- cieľom je vzdelávanie a výchova kvalifikovaných odborníkov pre potravinársky priemysel – podniky, laboratóriá, orgány kontroly
 - hygieny, potravinárskeho dozoru, distribúcie, poradenstva a predaja potravín
 - absolvent sa uplatní pri výkone povolania: stredného manažmentu kontroly výroby, manažér kvality
 - v laboratórnych zariadeniach ako laborant
 - v problematike potravinárskej technológie ako technológ
 - kontrole a hygiene v potravinárstve
 - v problematike analýzy a hodnotenia potravín, potravinárskej legislatíve
 - ovláda zásady výrobnej praxe, HACCP, hygieny a BOZP.
 
Vyučovacie odborné predmety
- Ekonomika
 - Mikrobiológia
 - Automatizácia
 - Strojníctvo
 - Tovaroznalectvo
 - Technológia
 - Výživa a zdravý životný štýl
 - Analytická chémia
 - Hygiena a sanitácia
 - Potravinárska legislatíva
 - Analýza potravín
 - Podnikanie, obchod ,služby
 - Účtovníctvo
 - Kontrola hodnotenia potravín
 
Pracovné uplatnenie absolventov:
- v potravinárskom priemysle
 - distribúcii potravín
 - v obchode , službách, laboratóriách,
 - v kontrolných orgánoch – hygiena a kvalita potravín
 - vo výskume
 - v podnikaní
 
Možnosti ďalšieho vzdelávania: pomaturitné VOŠ vidiecka turistika
- VŠ s prírodovedným zameraním
 - Univerzita veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach
 - Slovenská poľnohospodárska univerzita Nitra
 - ďalšie vzdelávacie programy zamerané na rozšírenie kvalifikácie
 
- Leták potravinár-kvalitár
 - Prezentácia odboru potravinárstvo, so zameraním na potravinár-kvalitár
 - Odbor_potravinár_kvalitár – video
 
                										              							 
                    