Vyhliadka na Dubni

V piatok 20. apríla 2018 sme v rámci predmetu Podnikanie v cestovnom ruchu s pani profesorkami Ing. Mičurovou a Ing. Gilániovou navštívili novopostavenú vyhliadku na Dubni. Výška Dubňa je 613 m n. m. a nachádza sa nad Žilinou a Tepličkou nad Váhom.

Z vyhliadky s výškou 27,4 m je krásny výhľad. Žilinu máme ako na dlani. Zo školy sme sa MHD presunuli do Zástrania a zo zastávky sme sa po panelovej ceste a červenej turistickej značke cez les po hrebeni Dubňa dostali až na vyhliadku. Cesta nám trvala cca 40 minút a celý výstup nebol náročný. Zažili sme veľa zábavy aj napriek tomu, že nebolo ľahké vystúpiť na vrch vyhliadky. Bolo cítiť,  ako sa kolíše zo strany na stranu, ale ten výhľad stál za to. Späť sme sa vrátili tou istou trasou a náš výlet sme ukončili na Hurbanovej ulici, kde bol rozchod. Bolo to veľmi pekné ukončenie týždňa a tešíme sa na veľa ďalších podobných vyučovaní v praxi. Sme hrdí na to, že našim rovesníkom a návštevníkom mesta Žilina môžeme predstaviť ďalšiu zo zaujímavých stavieb v Severopovažskom regióne.

Žiaci II. T triedy

 

 

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.