Týždeň dobrovoľníctva v SOŠPaSV je tu!!!!

Na začiatku školského roka nám prišiel mail tak, ako aj ostatné. No tento bol výnimočný a hneď nás zaujal. Písalo sa v ňom, že od 16. – 22. septembra sa koná Týždeň dobrovoľníctva. Neváhali sme a hneď sme sa zapojili. Naše 2 študentky Katka Smutná a Petronella Simonicsová pracujú pre Žilinské dobrovoľnícke centrum. Tieto šikovné dievčatá si pripravili prezentácie pre svojich spolužiakov a v rámci hodín občianskej náuky, etickej a náboženskej výchovy budú v priebehu septembra informovať o činnosti centra a o možnosti, ako sa pripojiť k dobrovoľníkom.

Ale to nie je všetko… Rozhodli sme sa, že spríjemníme ozajstnú jeseň i jeseň života starkým, ktorí sú ubytovaní v Dome sv. Lazara v Žiline. 8 dievčat našej školy – Júlia Ďugelová, Klaudia Šimlíková, Simona Šibíková, Simona Jurčáková, Karina Smolková, Barbora Hujová, Annamária Ďuračková a Petra Kasmanová –  pripravilo program, ktorý tvorili ľudové piesne sprevádzané harmonikou a heligónkou a 19. septembra sme sa vybrali starkých navštíviť. Tí pohotovo reagovali slovami: „A vy ste tu, veď nám nikto nepovedal, že prídete!!!“ Ale na ich tvárach bolo viditeľné nadšenie a my sme si vydýchli. Starkí s horlivosťou počúvali naše piesne a dokonca si niektoré s nami aj zaspievali. Boli veľmi vďační a pozvali nás na ďalšiu návštevu. Okrem spevu sme im nechali aj malú pamiatku. Študenti záhradníctva im vyrobili jesenný venček na dvere a dekoráciu na stôl, ktorá ich veľmi potešila.

 

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.