Stredoškolský podnikateľský zámer – pekný úspech našej žiačky

Žilinský samosprávny kraj každoročne už 10. rok organizuje súťaž pre stredoškolákov zo škôl na území Žilinského kraja. Jej názov je Stredoškolský podnikateľský zámer a má za cieľ motivovať mladých ľudí aby mali záujem o podnikanie, prípadne samo zamestnanie. Každý rok vyberie 5-členná komisia 3 návrhy, ktoré najlepšie spĺňajú marketingové stratégie. Do úvahy sa preto berie originalita podnikateľského zámeru, realizovateľnosť, trhové šance a udržateľnosť zámeru, inovačný potenciál a samozrejme, kvalita spracovaného zámeru.
Viac informácii o súťaži nájdete na tomto linku: http://www.zilinskazupa.sk/sk/samosprava/urad-zsk/odbor-regionalneho-rozvoja/regionalny-rozvoj-uzemne-planovanie/rozvoj-ludskych-zdrojov/stredoskolsky-podnikatelsky-zamer/

Keďže sme si na hodinách praxe vyskúšali svoj podnikateľský plán pripraviť aj odprezentovať, rozhodla som sa prihlásiť do tejto súťaže so svojim plánom.
Tento zámer má názov Slimáčia terapia. Ide o radu terapii pri ktorých sa slimáky prikladajú na pokožku zákazníkom. Slimáčí sliz má blahodárne účinky na ľudskú pokožku: vyhladzuje vrásky, spôsobuje rýchlejšie hojenie rán, zjemňuje a hydratuje pokožku a mnoho iných.

S pomocou mojej triednej pani učiteľky Ing. Janky Kundrátovej, ktorá bola taktiež mojou učiteľkou na hodinách ekonomiky a účtovníctva, som navrhla cenník pre zákazníkov, prvotné výdavky, príjmy a výdavky v prvom roku podnikania a taktiež zoznam dôležitých položiek, ktoré budem na vykonávanie svojho podnikania potrebovať a koľko financií budem potrebovať.

Na hodinách praxe si moji spolužiaci slimáčí sliz odskúšali naživo so slimákmi rodu Achatina, ktoré chovám doma.

Vďaka pani učiteľke triednej a pani doktorke Magdaléne Barnišinovej, ktoré mi s týmto projektom pomohli, som sa zaslúžila o výborné 3. miesto v tejto súťaži. K tomuto podnikateľskému zámeru sa určite chcem vrátiť, či už počas štúdia na  vysokej škole alebo až po nej.

Taktiež odporúčam našim študentom kliknúť na stránku tejto súťaže a zapojiť sa. Odmenou pre Vás bude okrem ocenenia aj reprezentácia našej školy v Žilinskom kraji.

S pozdravom
Vaša žiačka a spolužiačka Katarína Holániková, IV. L

 

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.