Aktuálna informácia – škola z dôvodu COVID-19 uzavretá do 05. 10. 2020

SOŠPaSnV v Žiline sa z dôvodu pozitivity na Covid – 19 dostala v pondelok 28. 09. 2020 do červenej fázy (1 žiak, 1 učiteľ). Nakoľko sa ku dnešnému dňu potvrdili pozitívne testy u ďalšieho pedagogického zamestnanca, škola je od štvrtka 1. 10. 2020 zatvorená na základe rozhodnutia RÚVZ v Žiline. Vyučovací proces bude prebiehať dištančne do pondelka 5. 10. 2020 (vrátane). Vyučovanie v priestoroch školy sa obnoví v utorok 6. 10. 2020.
Odborná prax na pracoviskách praktického vyučovania nie je prerušená dištančným vzdelávaním (za dodržania hygienických opatrení).
     Na stránke MŠVVaŠ SR sa v dokumente 

Manuál pre stredné školy (16.9.2020) uvádza:                                                                                                        

V prípade potvrdeného ochorenia u pedagogických alebo odborných pracovníkov.

Vylúčiť zo školského procesu osoby v úzkom kontakte daného zamestnanca.

V prípade ak pozitívni pedagogickí alebo odborní zamestnanci prichádzajú do kontaktu so žiakmi viacerých tried, prerušuje sa vyučovanie vo všetkých triedach ich kontaktu, po prípade sa preruší výchovno-vzdelávací proces v celej škole a zamestnanci ďalej postupujú podľa usmernenia všeobecného lekára,resp. RÚVZ, škola podľa miestne príslušného RÚVZ. V škole sa uskutoční dezinfekcia podľa aktuálne platného usmernenia hlavného hygienika.

 

Write a comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.